Zeer blij zijn wij dat Team Jungfrau Utrecht , een dynamische clubje dat uit de utrechtse studenten schaatsvereniging voortkomt, de uitdaging aanging om een van de zwaarste en mooiste marathons in europa “de Jungfrau marathon” te lopen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor AfricaSport …. Waarom ? Zoals ze zelf zeggen : “Omdat we het leuk vinden om naast een sportieve topprestatie óók nog iets te betekenen voor anderen “.

De voorbereiding begonnen ze in 2015 en dit jaar (2018) op 08 september was het zover. Met al meer dan 700 euro op de teller voor Africasport vertrokken ze voor de 42km en dan ook nog eens met ruim 1800m hoogte verschil.

Dankzij deze inzameling en loop prestatie kan AfricaSport in 2018 en 2019 ondanks dat de kas bijna leeg was door de kosten van het laatste container transport toch ook financieel sportwedstrijden aan de basis in met name Niger ondersteunen. Zo staat een ondersteuning van de Wedstrijd die in Niamey georganiseerd gaat worden op de internationale dag van de vrede 21/09/2018 op het programma en worden andere aanvragen uit Niger nog bestudeert (kijk ook op facebook wat we allemaal mede mogelijk maken).

Voor meer info over de voorbereiding en de resultaten van deze kanjers uit Utrecht zie ook Team Jungfrau Utrecht en https://teamjungfrau.wordpress.com

 

!

Share This