Wat kun jij doen?

Bekijk hieronder wat jij kan doen voor de sporters. Heb je interesse om een specifiek project te steunen? Neem dan een kijkje bij de lopende projecten.

Bekijk onze projecten

Doneer eenmalig

Wil je ons financieel steunen Doneer 

NL19RABO0188982388

Word lid

Als lid zeg je toe dat je bijdrage niet incidenteel maar structureel is. Hierdoor kan AfricaSport investeren in hulp van een blijvend karakter, vooral daar waar hulp het hardst nodig is. Als lid van AfricaSport draag je bij aan een gezondere en sportievere wereld.  AfricaSport houd je uiteraard op de hoogte van de activiteiten. Word lid!

Start een (sportieve) actie

Wil jij zelf, samen met vrienden, je team of op je werk een actie starten? Laat het ons weten! Kies een lopend project uit als je een specifieke sport of doelgroep wilt sponsoren.

Enkele van onze donateurs aan het woord

Word ook donateur en help de sporters!

“Ik vind het belangrijk dat meisjes in landen als Niger ook de kans krijgen om te sporten. Stichting AfricaSport verricht goed werk voor het vrouwenvoetbal in de Niger. Daarom heb ik €10,- overgemaakt via IDeal. Het was zo gedaan!  Ik weet dat mijn bijdrage de meiden een steuntje in de rug geeft.”

Renée Schröder, 28 jaar

Sport heeft alles in zich om te verbinden, te veranderen en te verbroederen en daarom steun ik AfricaSport.

Frank Derks, 32 jaar

“AfricaSport is een goed doel dat ik ondersteun vanwege het kleinschalige karakter. Als voormalig bestuurslid weet ik uit eigen ervaring dat de donaties goed besteed worden omdat het rechtstreeks via vrijwilligers in Afrika bij de mensen terecht komt die dit het hardst nodig hebben. Verder vind ik het heel belangrijk dat de sport ondersteunt wordt. Sporten lijkt niet een eerste levensbehoefte, maar het is zo veel meer dan alleen lekker bewegen. Het is ook goed voor de sociale contacten van de mensen, het zorgt voor verbroedering en brengt plezier. Graag draag ik een steentje bij aan de sportieve activiteiten van de Afrikaanse medemens.”

Femke Reuvers, 40 jaar

Veel gestelde vragen

Is mijn schenking aftrekbaar voor de belasting?
Ja, dat is zo. Stichting AfricaSport is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Normaal gesproken zijn alleen donaties aan goede doelen van de belasting aftrekbaar, als die hoger zijn dan één procent van je inkomen. Als je je gift voor vijf jaar laat vastleggen in een periodieke schenking, kun je álle donaties – groot en klein – aftrekken. Je krijgt maximaal de helft van het aan ons geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Hoe groot dit belastingvoordeel voor je is, hangt onder meer af van je inkomen. Op www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel kun je uitrekenen hoeveel jouw belastingvoordeel is. Je kunt bij periodiek schenken kiezen uit twee mogelijkheden: 1. Je doneert hetzelfde bedrag als je altijd al deed, maar betaalt minder doordat je zelf profiteert van het voordeel. 2. Je schenkt het voordeel aan AfricaSport, zodat wij meer kinderen kunnen helpen. Dankzij het belastingvoordeel betaal je hetzelfde als voorheen. Voor meer informatie kan je ons ook altijd een mailtje sturen.
Ik wil sportkleding- of materialen doneren. Kan dat?

Nu even niet,we willen eerst deze container versturen

Wat is een AfricaSport ambassadeur?
Een ambassadeur is iemand van enig maatschappelijk aanzien die zich – voor onbepaalde tijd – vrijwillig inzet voor een goed doel en zo de eigen bekendheid aanwendt voor dat goede doel. Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe ambassadeurs voor AfricaSport. Wil jij je inzetten voor AfricaSport? Stuur dan een mailtje!
Ik wil een bedrag aan een specifiek project geven. Kan dat?
Dat kan! Zoek eerst hier een project uit. Hierna kan je aangeven bij het uitchecken bij de online betaling welk project je wilt steunen. Houd onze facebook en de blog in de gaten wanneer je op de hoogte wilt blijven van wat er met jouw bijdrage gedaan wordt.
Komt het geld echt ten goede aan sporters?
AfricaSport heeft enkel medewerkers die zich op vrijwillige basis inzetten. Hierdoor kan AfricaSport het maximale bedrag van uw bijdrage aan de sporters besteden. AfricaSport besteedt het ingezamelde geld en de sportkleding- en materialen altijd in samenwerking met lokale hulporganisaties die veel afweten van de lokale situatie. De regels voor de besteding van het geld zijn erg strikt en worden streng nageleefd. Je geld komt dus zeker op de goede plaats terecht. Een uitgebreide verantwoording vind je in ons jaarverslag.
Is het belangrijk dat ik lid ben van AfricaSport?
Als lid zeg je toe dat je bijdrage niet incidenteel maar structureel is. Hierdoor kan AfricaSport investeren in hulp van een blijvend karakter, vooral daar waar hulp het hardst nodig is. Als lid van AfricaSport draag je bij aan een gezondere en sportievere wereld. AfricaSport houd je uiteraard op de hoogte van de activiteiten.
Wat krijg ik terug voor mijn lidmaatschap?
De zekerheid dat je bijdraagt aan een gezondere en sportievere wereld. We houden je uiteraard op de hoogte van onze activiteiten via facebook en onze blog. Omdat we zoveel mogelijk geld willen besteden aan de sporters brengen we geen apart magazine of nieuwsbrief uit.
Wat heeft het allemaal voor zin? Al die steun aan ontwikkelingslanden is weggegooid geld. Het is een bodemloze put. Heeft AfricaSport eigenlijk wel iets bereikt?

Al meer dan 14 jaar maakt AfricaSport zich sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van sporters in Afrika. En met succes. Dankzij AfricaSport hebben alveel tennissers, voetballers, hardlopers, basketballers, volleyballers, wielrennerseen steuntje in de rug gekregen. Voor meer resultaten, zie het jaarverslag.

Neem contact met ons op

6 + 13 =

Share This