Selecteer een pagina

Over ons

Passie voor Afrika en sport

AfricaSport ondersteunt lokale initiatieven in Afrika die jongeren en ouderen de mogelijkheid bieden aan sport te doen en die over onvoldoende ondersteuning beschikken om hun activiteiten uit te bouwen. De laatste 16 jaar hebben wij met dank aan jouw hulp vele duizenden sporters geholpen. Onze vertegenwoordiger in Niger, Jeroen Roovers, zorgt er voor dat ALLE donaties daadwerkelijk worden besteed aan sportactivieiten. Enkele sporten die wij ondersteunen zijn: voetbal, hardlopen, tennis, wielrennen, sporten door gehandicapten, judo, volleybal, triatlon en tafeltennis. AfricaSport is vooral actief in Niger, Mali, Burkina Faso en Togo. Daarnaast bieden wij financiële steun aan sportieve initiatieven in andere delen van Afrika. Wil je meer weten over onze projecten? Klik dan hier.

Aantal sporters geholpen

Aantal jaren actief

Enkele van onze donateurs aan het woord

Word ook donateur en help de sporters!

“Ik vind het belangrijk dat meisjes in landen als Niger ook de kans krijgen om te sporten. Stichting AfricaSport verricht goed werk voor het vrouwenvoetbal in de Niger. Daarom heb ik €10,- overgemaakt via IDeal. Het was zo gedaan!  Ik weet dat mijn bijdrage de meiden een steuntje in de rug geeft.”

Renée Schröder, 28 jaar

Sport heeft alles in zich om te verbinden, te veranderen en te verbroederen en daarom steun ik AfricaSport.

Frank Derks, 32 jaar

“AfricaSport is een goed doel dat ik ondersteun vanwege het kleinschalige karakter. Als voormalig bestuurslid weet ik uit eigen ervaring dat de donaties goed besteed worden omdat het rechtstreeks via vrijwilligers in Afrika bij de mensen terecht komt die dit het hardst nodig hebben. Verder vind ik het heel belangrijk dat de sport ondersteunt wordt. Sporten lijkt niet een eerste levensbehoefte, maar het is zo veel meer dan alleen lekker bewegen. Het is ook goed voor de sociale contacten van de mensen, het zorgt voor verbroedering en brengt plezier.”

Femke Reuvers, 40 jaar

Deze organisatiessteunen ons nu

Het team

Sjoerd van Loon

Sjoerd van Loon

Penningmeester

Jeroen Roovers

Jeroen Roovers

Vertegenwoordiger van AfricaSport in Niger

Pieter Vastbinder

Pieter Vastbinder

Bestuurslid

Maarten van Ommen

Maarten van Ommen

Voorzitter

Share This