Nieuws uit Niger

De afgelopen tijd heeft Africasport.nl weer veel kunnen betekenen in Niger. Hieronder een overzicht van de activiteiten van afgelopen maanden:

Studieondersteuning
Africasport.nl heeft ook dit jaar een aantal sporters ondersteund bij het volbrengen van hun studie. Het gaat hierbij om talentvolle sporters die zonder ondersteuning hun school of opleiding zouden hebben afgebroken. Voor het schooljaar 2012/2013 waren dit in Dosso 11 meisjes en 1 jongen. Van de 8 die in hun laatste jaar zaten hebben er 2 hun examen niet gehaald wat een relatief zeer hoog slagingspercentage (75%) is in Niger.  De overige leerlingen gingen ieder verder naar het volgende jaar. Kabiratou heeft haar studie als boekhoudster met succes afgerond en Nabara zet zijn universitaire studie voort. Wat hun sportprestaties betreft waren er ook diverse successen te melden met o.a. meerder deelnames aan internationale volleybal toernooien van vooral Saadatou maar ook van Kadidja en Zeinabou, en goede atletiek prestaties van Saratou (verspringen) en Djamila (1500m) en verdienstelijk voetbal van Kabira. Naast de studie bereid Nabara zich momenteel voor op deelname aan een halve marathon in Frankrijk.

Volleybal en voetbal
Op volleybal gebied zijn twee verschillende activiteiten ondersteund: de plaatsing van een drietal volleybalvelden bij verschillende basisscholen in Niamey en het ondersteunen van de voorbereiding van een lokale volleybalclub (AS Sarounia uit Doutchi) die voor het eerst aan een internationaal toernooi mee mocht doen. Ook is het meisjes voetbal dit jaar gepromoot door het organiseren van een voetbaltoernooi waaraan meisjes van 5 teams uit Niger deelnamen.

 

 

Sportmateriaal uit de container
En natuurlijk is er de eerste helft van dit jaar is ook weer veel materiaal uit de eerste container gebruikt om diverse sportinitiatieven te ondersteunen. De spullen zijn verdeeld onder de verschillende clubs en scholen waar Africasport.nl mee samenwerkt. In totaal hebben we in 2012 tot en met de zomervakantie ruim 1022 sporters (jongens en meisjes) 14 sportclubs/scholen en 9 toernooien/wedstrijden zo een steuntje in de rug kunnen geven. Er werd onder andere één van de fietsen en veel hardloopkleding gebruikt voor de organisatie van een serie (baan)atletiek-wedstrijden in Niamey. Dit initiatief sloeg erg aan bij zowel de organisatie als de deelnemende jongeren. Voetbalmateriaal en enkele bekers werden gebruikt voor de organisatie van een vijftal voetbaltoernooien: 2 in Lome (Togo), 1 zitvoetbaltoernooi voor gehandicapten, 1 jeugdtoernooi en 1 meisjes toernooi. Een pas opgerichte basketbalclub ontving ballen en hesjes. De tennisschool in Niamey is met divers tennismateriaal ondersteund bij hun initiatief om gratis tennislessen te bieden aan jongeren tijdens de zomervakantie.

 
Laatste nieuws
Africasport.nl verkoopt bij Mijn Tafel

Africasport.nl heeft een eigen 'winkeltje'! Dus wie daar spullen koopt, steunt daarmee ook de sporters in Afrika. Lees meer...

 
OMRON collega's lopen Dam tot Dam

Yes! Er is een actie gestart: op 7 augustus 2014 kwam er via JustGiving een mail binnen dat OMRON Healthcare Europe een actie wilde starten voor Africasport.nl. Lees meer...